Arnavut Ciğeri

İstanbul catering firmalarında sevilen lezzetlerden geleneksel tat arnavut ciğeri tarifi bu sayfamızda..

Malzemeler


Kızartmak için;


Servis için;

  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

  • 1 tatlı kaşığı toz veya pul biber

  • 700 gr kuzu ciğeri (zarı temizlenmiş, iri küp doğranmış)

  • 1 çay bardağı un

      • 1,5 su bardağı sıvı yağ (1 su bardağı ayçiçeği,1/2 Su bardağı zeytinyağı)

      • 2 çorba kaşığı un(ikinci kez kızartma için)

      • Kimyon

      • Kuru Soğan (Halka doğranmış piyazlık,sumaklı)

      • Maydanoz (Arzuya göre)

Hazırlanışı

Zarı temizlenmiş ve küp doğranmış ciğerinizi tel süzgecinize alın, kanlanmış ise süzün Taze ciğer için lütfen bildiğiniz kasaptan yardım alın. Kızartma yağınızı, derin çelik tencereniz alıp kızmasını beklerken derin bir kapta un, tuz, kırmızı biberi karıştırın. Ciğerleri bu karışıma alıp harmanlayın.
Kızgın yağa, elinizle hafif ununu kapta bırakarak attığınız ciğerleri 1-1,5 dk kızartın.Yağdan ciğerlerinizi süzerek alın.İkinci kızartma için yağın kızmasını beklerken derin kabınızda azar azar 2 kaşık ununuzu ciğerlerin üzerine serpiştirin…Ciğerlerinizi tekrar yağa atarak karıştırarak kızartın(1 dk kadar).
Yağdan aldığınız ciğerleri kapaklı bir kaba alın, kızarttığınız yağdan 5-6 çorba kaşığı gezdirin. Beze sararak dinlendirin ( 15 dk kadar). Sumaklı soğan piyazı eşliğinde, üzerine kimyon, arzuya göre maydanoz ekleyerek servis yapın.


AFİYET OLSUN.

TEKLİF AL

Catering ve Tabldot Yemek Teklifi Al!

TEKLİF AL!
Merhaba 👋

İşletmeniz için tabldot yemek ve catering hizmeti alacaksanız Bizden teklif almadan karar vermeyin…
11:14

Teklif Al

Hesaplı ve Kaliteli Catering Hizmeti

Hesaplı ve Kaliteli catering hizmeti ve toplu yemek denilince akla biz geliriz. Bizden Teklif Almadan kararınızı vermeyin. İstanbul Avrupa Yakası Catering hizmeti için bizi arayın.