Yarım Kilogram Dana Eti (kuşbaşı) veya Kuzu Eti
7 Adet Arpacık Soğan veya 2 Adet Kuru Soğan
3-4 Adet Orta Boy Domates
2-3 Adet Orta Boy Patates
1 Su Bardağına Yakın Bezelye
2 Tane Sivribiber
Tuz
Karabiber
Pulbiber
İsteğe Bağlı Kekik
2-3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
Sıvıyağ (Kızartmak İçin)
2 Yemek Kaşığı Salça
İlk önce kullanacağınız eti güzelce yıkayın ve ocaktaki yerine alın. Et kendi suyunu bıraktıktan sonra kendi suyunu çekmesini bekleyin. Et suyunu çekince üzerine 2-3 Yemek kaşığı yağı ve salçayı ekleyin. Üzerine soğanları ilave edin. Eğer normal soğan kullanıyorsanız soğanları çok ince doğramak gerekmemektedir. Soğan etler ile iyice kavurulur. Soğanlar rengini değiştirmeye başlayınca kabukları soyulur ve küp küp doğranan domatesler eklenir. Domatesler iyice pişirilir. Patatesler küp küp doğranarak eklenir. Daha sonra bezelyeler çok ezilmeyecek şekilde haşlanır. Elde edilen karışım bir tepsi içerisine alınır. Üzerine tuz, karabiber,kekik ve pulbiber eklenir, hafifçe karıştırılır. Sivribiberlerin içerisindeki çekirdek kısmı çıkartılarak iri parçalar halinde doğranır. Eklenmemiş olan 1 domates iri iri parçalara bölünür. Tepsideki harcın üzerine aralıklı şekilde yerleştirilir. Yarım su bardağı sıcak su eklenerek önceden ısıtılmış 200°'lik ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirilir. Pişirilen yemeği isterseniz yoğurtlayarak da tercih edebilirsiniz.
TEKLİF AL
Catering ve Tabldot Yemek Teklifi Al!
Teklif Al