3 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 yumurta
1,50 yemek kaşığı domates salçası
Aldığı kadar un
Kimyon
Karabiber
1 tutam tuz
1 diş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım demet maydonoz
Pulbiber
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
İnce bulguru bir kaseye alın ve üzerine sıcak su ilave ederek 4 dakika kadar demlenmeye bırakın. Şişen bulgura diğer malzemeleri de ilave edip iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve un serpilmiş bir tepsiye yayın. Sosu için ezdiğiniz sarımsağı, domatesi ve biber salçasını zeytinyağında kavurun. Salçaların kokusu çıkıncaya kadar pişirin daha sonra ocaktan alıp ince kıydığınız maydanozu ilave edin ve karıştırın. Sosu bir kaba alın. Köfteleri tuzlu kaynamış suda haşlayın. Köfteler suyun üzerine çıkmaya başlayınca bir kevgir yardımıyla süzün ve sosun olduğu kaba alın. Tüm köftelerin sosa bulanması için karıştırın ve soslu köfteleri bir servis tabağına alın. Üzerine ezdiğiniz sarımsakla beraber hafif çırptığınız yoğurdu gezdirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
İşyerleri, fabrikalar, okullar, şantiyeler ve kamplarda ki personel için gerekli her yerde sözleşme bazında toplu yemek hizmetlerini en iyi şekilde sunarız.
Teklif İsteyin
TEKLİF AL
Catering ve Tabldot Yemek Teklifi Al!
Teklif Al