Ramazan Sofraları İçin Lezzet Dolu İftar Menüsü

  • Anasayfa //
  • Ramazan Sofraları İçin Lezzet Dolu İftar Menüsü
Ramazan sofralarınızı şenlendirecek iftar menüsü tarifimiz ile siz de kendi evinizde yaptığınız lezzetli ve sağlıklı ev yemeklerinizin tadına varın!


Ramazan’da iftar sofraları kadar menüleri de büyük bir önem taşımaktadır. Birçok kişi iftar sofralarını farklı lezzetlerle renklendirmek istiyor ve "İftarda hangi yemeği yapsam?" sorusunu düşünüyor. Akşam iftarda hangi yemeği yapayım diye düşünenler için Ramazan sofrasına yakışacak iftar menüsü tariflerini sizin yerinize biz düşündük. İşte lezzetli iftar menüsü tarifi…
Sofraların Vazgeçilmezi: Süzme Mercimek Çorbası Tarifi
Süzme mercimek çorbası lezzetinin, verdiği sıcacık hislerin yanında sindirim sistemimize de çok destek olduğu için tencerelerimiz bu akşam süzme mercimek çorbası için kaynasın.

Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek

  • 5 bardak su

  • 1 adet orta boy patates

  • 1 adet büyük boy soğan

  • 1 adet havuç

  • Kimyon

  • Karabiber

  • Pul biber

  • Nane

  • Tuz

Hazırlanışı

Mercimeğimizi bol suda yıkıyoruz. 5 su bardağı suda patates, havuç ve soğanımızı irice doğrayıp bütün malzememizi haşlıyoruz. Sebzeler piştikten sonra el blenderinden geçiriyoruz. Dilerseniz üzerine salçalı naneli bir sos hazırlayabilirsiniz. Çorbanızın üzerine sadece pul biber serperek de servis edebilirsiniz.


AFİYET OLSUN.

İftara misafir varsa: Tavuk Sote Tarifi
Nefis tavuk sote lezzeti Ramazan sofralarında yerini alırken pilava eşlik eder, yoğurtla anlaşır, salata onu sever ve iftara misafir gelse masada olur. Bu kadar övgü üzerine bir tavuk soteyi hak ettik sanırız.

Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü

  • 1 adet domates

  • 1 adet kırmızı biber

  • 2 adet yeşil biber

  • 1 diş sarımsak

  • Kimyon

  • Karabiber

  • Pul biber

  • Tuz

  • Zeytinyağı

Hazırlanışı

Tavuğu istediğimiz büyüklükte küp küp doğrayın ve tencereye alın ve ağzı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Biberleri tavuk etlerinin büyüklüğünde doğradıktan sonra domatesi ve sarımsağı rendeleyin. Suyunu çeken tavuk etlerinin içine zeytin yağını ve biberleri ilave edip 5 dakika boyunca kavurun sonra rendelenmiş domates ve sarımsağı ilave edip domates suyunu çekene kadar tekrar kavurun. Son olarak tuzu ve baharatları ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.


AFİYET OLSUN.


İftar sofralarının olmaz olmazı: Pirinç Pilavı Tarifi
Pirinç pilavı basit bir tarif gibi görünmesine rağmen “Pilavı iyi yapan her yemeği yapar.” derler. Kolları sıvayın, dumanı üzerinde mis gibi kokan pirinç pilavı hazırlıyoruz.

Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç

  • 2-3 çorba kaşığı tereyağı

  • 3 su bardağı sıcak su (et suyu-tavuk suyu)

  • Tuz

Hazırlanışı

Öncelikle, pirinci ayıklayın süzgece koyun, nişastası akana kadar 2 -3 kere suyla yıkayın sonra Ilık suda ıslatıp 10 dakika bekletin ve tekrar bol suyla yıkayıp iyice süzün. Kullanacağınız suyu kaynatın. Bu aşamadan sonra, tencerede tereyağını eritin ve pirinç ilave edin, pirinçler birbirine yapışmayacak kıvama gelene kadar kavurmaya devam edin. Sıcak suyu ilave edip ve tuzu ekleyin. Bir süre yüksek ateşte, suyunu çekmeye başlar başlamaz kısık ateşte pişirmeye devam edin. Suyunu çekince altını kapatın ve 5-10 dakika dinlendirin.


AFİYET OLSUN.


Tam iftarlık: Çoban Salata Tarifi
Ramazan sofralarının ve gönüllerin sevgilisi olan çoban salata için doğru mutfağa gidelim.

Malzemeler

  • 1 adet soğan

  • 4 adet salatalık

  • 4 adet domates

  • 2 adet sivri biber

  • Zeytinyağı

  • Tuz

  • Limon veya sirke

Hazırlanışı

Bir kabın içerisine soğanları orta ebatlarda doğruyoruz. Salatalıkların ve domateslerin kabuklarını soyarak küp şeklinde doğruyoruz. Biberi de doğradıktan sonra, tuz, zeytinyağı ve limonu ilave ediyoruz. İyice karıştırıp çoban salatayı servis tabağına alıyoruz.


AFİYET OLSUN.


Günün kapanışına yakışır: Baklava Tarifi
İftar sofralarına yakışacak ve baklava hamuru açacak vakti olmayanlar için ev yapımı baklava tarifimizi hatırlatmadan geçmeyelim.

Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (800 gr)

  • 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz ve fındık karışımı

  • 10 damla limon suyu

  • 1,5 su bardağı sıvı yağ 150 gr tereyağı

Hazırlanışı

Önce şerbetini hazırlıyoruz. Şeker ve su 25 dk kaynatılır. Kaynadıktan sonra limon suyu eklenir 5 dk daha kaynatılır ve altı kapatılır. Soğuması için kenara alınır. Fırın tepsisi yağlanır. Yufkalardan 3 tane tepsiye serilir ve 3. yufkadan sonra yufka yağlanır bu işlem 3 Yufkadan sonra yağ sürme işlemi 15. Yufkaya kadar tekrarlanır 15. Yufkada ceviz ve fındık karışımı eklenir. Tekrar 3 yufkada bir yağlanarak yufkalar dizilir ikinci 15. yufka koyulduğunda ceviz ve fındık eklenir. Kalan yufkalarda dizilerek baklava tamamlanır. Kesilerek üzerine kızdırılmış tereyağı veya sıvı yağ gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar iyice pişirilir. Piştikten sonra ilk sıcağı çıkana kadar beklenir ardından ılık şerbet üzerine gezdirilerek dökülür.


AFİYET OLSUN.

package

Birbirinden lezzetli menüler ile

Okullara Catering Hizmeti İçin

Bizden Teklif Alın (0212) 673 44 78

İşyerleri, fabrikalar, okullar, şantiyeler ve kamplarda ki personel için gerekli her yerde sözleşme bazında toplu yemek hizmetlerini en iyi şekilde sunarız.

Teklif İsteyin

TEKLİF AL

Catering ve Tabldot Yemek Teklifi Al!

TEKLİF AL!
Merhaba 👋

İşletmeniz için tabldot yemek ve catering hizmeti alacaksanız Bizden teklif almadan karar vermeyin…
11:14

Teklif Al

Hesaplı ve Kaliteli Catering Hizmeti

Hesaplı ve Kaliteli catering hizmeti ve toplu yemek denilince akla biz geliriz. Bizden Teklif Almadan kararınızı vermeyin. İstanbul Avrupa Yakası Catering hizmeti için bizi arayın.