400 gram brokoli
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşıpı un
5 su bardağı sıcak et suyu (arzuya göre tavuk suyu)
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Küçük parçalar halinde çiçeklerine ayırdığınız brokolileri kaynar suda 4- 5 dakika kadar haşlayın ve kevgir yardımıyla çıkartın. Derin bir tencerede tereyağını eritin ardından unu ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurun. Kavrulan una sıcak et suyunu yavaşça ekleyin ve topaklanmasını önlemek için bir çırpma teliyle sürekli karıştırın. Haşlanan brokolilere karabiber ve tuz ekleyin. Pişirme işlemini kısık ateşte 15 dakika kadar devam edin. Çorbayı, pürüzsüz bir kıvam alması için el blenderinden geçirin ve sıcak olarak servis edin.
TEKLİF AL
Catering ve Tabldot Yemek Teklifi Al!
Teklif Al