500 gr mantı makarna
200 gram kıyma
Karabiber
1 tane kuru soğan
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Su
Tuz
1 kaşık tereyağı
1 kaşık sıvı yağı
Pul biber
Nane
Tuz
Derin bir kabın içerisine soğan rendeleyelim üzerine kıyma, tuz ve karabiberi de ilave edelim ve güzelce yoğuralım. Makarnaların içerisine alabildiği kadar harcı koyalım. Orta boy bir tencerenin içerisine su ekleyelim kaynadıktan sonra içerisine makarnalarımızı ve tuzumuzu ekleyelim, normal makarna pişirir gibi haşlayalım, mantı makarnamız haşlandıktan sonra süzgeç yardımı ile süzelim.
Yoğurdu geniş bir kasenin içerisine alalım, içerisine tuz ve dövülmüş sarımsakları ilave ettikten sonra iyice çırpalım
Tereyağı ve sıvı yağ bir tavanın içerisine alıp, ısınmaya bırakalım daha sonra içerisine pul biber ve nane ekleyip yakalım. Mantı makarnaları servis tabağına alalım daha sonra üzerine önce sarımsaklı yoğurt ardından yağ sosu ilave edilerek servise hazır hale getirilir.
TEKLİF AL
Catering ve Tabldot Yemek Teklifi Al!
Teklif Al