1 su bardağı haşlanmış nohut
tuz yada yarım et tablet bulyon
1 su bardağı pilavlık pirinç
1,5 su bardağı sıcak su yada et-tavuk suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
Pirinci ılık su ile süzgeç içinde 2-3 kez yıkayın. Bir kaba ılık su doldurun ve pirinçleri içinde 10-15 dk dinlendirin. Tereyağını pilav tenceresine alın ve kızdırın, içine iyice süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek pirinçler tane tane olana kadar kavurun. 1,5 su bardağı sıcak suyu ve ezdiğiniz bulyonu ekleyerek karıştırın. Son olarak haşlanmış nohutları ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Önce harlı ateşte üzeri delik delik olana kadar pişirin ve altını kısın, tamamen suyunu çekince altını kapatarak demlenmeye bırakın. Karabiberle servis yapın.
TEKLİF AL
Catering ve Tabldot Yemek Teklifi Al!
Teklif Al