500 gram Vişne
2 su bardağı toz şeker
1 litre su
4 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
3-4 küp zencefil
Taze vişne kullanıyorsanız saplarını ve çekirdeklerini öncelikle ayıklayın. Vişneleri güzelce yıkayın. Derin bir tencereye 1 lt suyu koyun. 2 su bardağı toz şeker ilave edip kaynatın. İçine 4 adet karanfilleri, çubuk tarçını ve zencefili ekleyin. Baharatlar aromalarını bıraktıktan sonra içinden zencefil, çubuk tarçını ve karanfilleri tencerenin içerisinden alın. Daha sonradan tencerenin içerisine vişnelerinizi atın. Vişneler ile birlikte bir kaşım kaynamaya bırakın. İyice kaynadıktan sonra soğumaya bırakın. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına koyarak iyice soğumasını sağlayın.
TEKLİF AL
Catering ve Tabldot Yemek Teklifi Al!
Teklif Al