Aşure

Muharrem ayının gözdesi tüm evlerin mutfağını şenlendiren lezzet Aşure ! Nefis yemek tariflerinin yanı sıra leziz Aşure Tarifi www.kubracatering.com'da.

AŞURE

Malzemeler

  • 2 çay bardağı buğday

  • 1 çay bardağı kuru fasulye

  • 1 kahve fincanı nohut

  • 4-5 adet ortadan ikiye kesilmiş kuru kayısı

  • 4-5 adet ortadan ikiye kesilmiş kuru incir

  • 2,5 su bardağı şeker

  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

  • 1 avuç fındık

  • 5-6 adet ceviz

  • 2 çorba kaşığı sapları ayıklanmış kuru üzüm

  • 1/2 çay kaşığı hindistan cevizi

  • 1 adet küp şekilde kesilmiş elma

  • 1 adet kabuk tarçın veya toz tarçın

  • 20 su bardağı su

  • 3-4 adet karanfil

  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

  • 1/2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

Aşure Süslemesi İçin;

  • dilimlenmiş badem

  • tuzlu fıstık

  • kuş üzümü

  • Nar

Hazırlanışı

Bir gece öncesinden; nohut, fasulye ve buğdayı ayrı ayrı kaplarda ıslatalım. 4-5 saat öncesinden; kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir ayrı ayrı kaplarda ıslatalım. Bir gece öncesinden ıslattığımız buğdayı, nohutu ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı haşlıyoruz. Meyveleri de birazcık haşlıyoruz. Geldik aşuremizi birleştirmeye; en büyük boy tenceremizi ocağın üstüne yerleştirelim. Tenceremizin içine bir malzeme koyup bir taşım kaynatıyoruz. İlk malzeme olarak buğday ekliyoruz. Tencereye buğdayı alalım üzerine 20 su bardağı su ilave edelim. Kaynatmaya başlayalım. Buğday köpük yapabilir. Oluşan köpüğü alıyoruz. İkinci malzeme kuru fasulyeyi de ekleyip bir taşım kaynatıyoruz. Üçüncü malzeme nohutu da ekleyip bir taşım kaynatıyoruz. Şekeri ekliyoruz. Baklagiller aşure soğudukça şekeri çeker. Çok tatlı olsun isterseniz oranı artırın. Şimdi meyvelere geldi sıra. İlk malzeme kuru kayısı ekleyip bir taşım kaynatıyoruz. İkinci malzeme kuru incir ekleyip bir taşım kaynatıyoruz. Üçüncü malzeme kuru üzüm ekleyip bir taşım kaynatıyoruz. Dördüncü malzeme elma ekleyip bir taşım kaynatıyoruz. Sıra geldi kalan malzemelere. Dolmalık fıstık, fındık, ceviz, portakal kabuğu ilave edelim. bir taşım kaynatıyoruz. Hindistan cevizi, karanfil, kabuk tarçın ekleyelim bir taşım kaynatıyoruz. Ocağın altını kapatalım. 5-6 dakika sonra kabuk tarçını çıkartalım. Aşurenizi kaplara paylaştıralım. Aşure süslemesi için istediğiniz-sevdiğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz. Ek olarak badem, fındık, fıstık, hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.


AFİYET OLSUN.

TEKLİF AL

Catering ve Tabldot Yemek Teklifi Al!

TEKLİF AL!
Merhaba 👋

İşletmeniz için tabldot yemek ve catering hizmeti alacaksanız Bizden teklif almadan karar vermeyin…
11:14

Teklif Al

Hesaplı ve Kaliteli Catering Hizmeti

Hesaplı ve Kaliteli catering hizmeti ve toplu yemek denilince akla biz geliriz. Bizden Teklif Almadan kararınızı vermeyin. İstanbul Avrupa Yakası Catering hizmeti için bizi arayın.