5 litre tavuk suyu
2 adet tavuk budu
1 adet tavuk göğüs eti
1,5 çay bardağı tel şehriye
2 adet yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 adet limon suyu
nane
pulbiber
Tavuk etlerini tencerede ya da düdüklü tencerede 1,5 litre suda haşlayalım. 1,5 litre su azaldığı için su ekleyelim. Etleri sudan çıkarıp ufak ufak parçalayalım. Daha sonra kaynayan etlerimizin içine 1,5 çay bardağı tel şehriyelerimizi ekleyelim. Şehriyeler kaynadıktan sonra bir kapta yumurta sarısını ve bir limon suyunu çırpıp, çorbanın suyundan birkaç kaşık alarak bu karışıma ekleyip ılımasını sağlayalım. Daha sonra çorbaya ekleyelim. Naneyi ve tuzunu da, isteğe bağlı olarak pulbiberi de ekleyip; bir iki taşım daha kaynadıktan sonra sıcak sıcak servis yapalım.
TEKLİF AL
Catering ve Tabldot Yemek Teklifi Al!
Teklif Al