400 gr. haşlanmış tavuk eti
3 bardak tavuk suyu
3 bardak sıcak su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı un
3-4 diş dövülmüş sarımsak
1 yumurta
1 limon
üzeri için pul biber ve nane
İlk olarak bir bütün tavuğu veya kemikli bir parça göğüsü düdüklü tencerede haşlayalım. Etlerini kemiklerinden ayırarak küçük küçük parçalayalım. Daha sonra tencereye sıvıyağı koyup, unu ekleyerek biraz kavuralım. Üzerine tavuk suyunu karıştırarak ekleyelim. Unun topaklanmaması için suyu azar azar ve mutlaka karıştırarak koyalım. Daha sonra da sıcak suyu ekleyip ve kaynamaya bırakalım. Kaynayınca parçalara ayırdığınız tavuk etini ekleyelim. Bir kaseye yumurtayı kırıp güzelce çırpalım. Limon suyunu yavaş yavaş yumurtaya ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Dövülmüş sarımsakları ekleyip ve iyice karıştıralım.
Daha sonra küçük bir kaseye kaynamakta olan çorbadan alalım ve bu karışımı ekleyelim. Yumurtanın kesilmemesi için çırpma işlemini oldukça hızlı ve su ekleme işlemini de bir o kadar yavaş yapalım. Karışımı çorbaya döker dökmez çorbanın rengi beyazlaşacaktır. Bir taşım kaynattıktan sonra çorbanız servise hazır hale gelecektir. Üzeri için yağda pulbiber kızartıp ya da nane ekleyerek süsleyebilirsiniz.
TEKLİF AL
Catering ve Tabldot Yemek Teklifi Al!
Teklif Al