8 su bardağı un
5 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Yeteri kadar ılık su
Yarım kilogram peynir
Yarım demet maydanoz
dağı sıvı yağ
Yeterince sıvı yağ
3 kilogram kaynar su
1 çay kaşığı tuz
Genişçe bir kabın içine hamurun bütün malzemelerini koyup 15 dakika boyunca yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru 10 adet bezeye ayıralım. Fırın tepsimizi yağlayıp ilk bezeyi tepsiye koyalım ve ardından elimizle bastıra bastıra tepsiye yerleştirelim. Üzerine sıvı yağ döküp elimizle yayalım. Diğer bir bezeyi de en son üzerine koymak üzere kenara ayıralım. Diğer kalan 8 bezeyi açalım ve 3 litre kaynamakta olan suyun içine atıp 1 dakika tutalım. Kevgirle hemen alıp, diğer tenceredeki soğuk olan 3 litrelik suyun içine atalım ve hemen alıp tepsinin üzerine koyalım. Ardından elimizle düzelterek yerleştirelim.
Üzerine peynir rendesini serpelim. Ardından bir bezeyi daha aynı şekilde sıcak, soğuk su ile şoklayıp rendelenmiş peynirlerin üzerine yerleştirelim. Bu şekilde yufkalar arasını hafifi yağlayıp, peynirli harçtan koyup, üzerine sıcak soğuk su ile şoklanmış bütün yufkaları aynı sıra ile üst üste dizelim. En üste de ilk başta ayırdığımız haşlanmamış bezeyi açalım ve elimizle düzelterek yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığımız 170 derecelik fırına sürelim. Üzeri kızarana kadar pişirip ardından servisimizi yapalım.
TEKLİF AL
Catering ve Tabldot Yemek Teklifi Al!
Teklif Al