½ kilo kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 yumurta
Karabiber
Kimyon
Tuz
Sıvı yağ
2 yumurta
1 su bardağı galeta unu veya normal un
Pirinci yumuşayana kadar suda haşlayalım.Sonra suyunun süzülmesi için süzgüye koyalım. Soğanı çok ince doğrayalım. Yarım kilo kıymanın yarısını, soğanla beraber az yağda kavuralım. Soğumaya bırakalım. Yoğurma kabına kavrulan kıymayı, çiğ kıymayı, haşlanmış pirinci koyalım. Üzerine 1 yumurta kırıp, karabiber, kimyon ve tuzunu ilave edelim. Hepsini iyice yoğuralım. Yoğurduğumuz köfteyi, buzdolabında yarım saat bekletelim.
Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartalım. Elimizde yuvarlayıp hafifçe yassılaştıralım. Köfteleri tepsiye sıralayıp, tepsinin kenarına galeta unu dökelim. Derin bir kaseye iki yumurta kırıp azıcık tuz koyup çırpıcıyla iyice çırpalım. Köfteleri önce galeta ununa sonra çırptığımız yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartalım. Kızarttığınız köfteleri, önce kağıt havlu koyduğumuz tabağa koyalım, sonra servis tabağına alıp, yanında domates, biber veya roka salatasıyla servisimizi yapalım.
TEKLİF AL
Catering ve Tabldot Yemek Teklifi Al!
Teklif Al