Catering Kelimesi Nasıl Yazılır?

Catering, yabancı bir kelime olmasına rağmen hayatımızda aktif olarak kullanılır. Catering kelimesi “catering” olarak olarak telaffuz edilmektedir.

Catering Kelimesi Nasıl Yazılır?

Catering kelimesi nasıl yazılır konusu günümüzde kullanıcılar tarafından çok fazla aratılmaktadır. "Catering", ingilizce kökenli bir kelime olmasına rağmen dilimize yerleşmiş ve gündelik hayatımızda aktif olarak kullanılır hale gelmiştir. Catering olarak yazılır ve “ketring” olarak telaffuz edilir. Ülkemizin bu Sektörle tanışmasından bu yana bu alanda çok hızlı gelişmeler kaydedilmiştir. Zaman zaman “katering” olarak da kullanılan kelimenin dilimize yerleşmesi hakkında eleştirisel bir boyut taşımaktadır. Catering kelimesinin tellafuzu toplumun bildiğinin aksine oldukça kolay Türkçeye benzerdir. Türkçeden catering benzeri birçok kelime kullanılmaktadır. Catering kelimesinin anlamı yapılan yemeklerin işletmeler, fabrikalar, şantiyeler, hastaneler, okullar, işyerleri, davetler, organizasyonlar ve dini törenlere toplu şekilde yemek hizmetinin verilmesidir. Uygun fiyatlı ve zaman kazandıran bir hizmet olması dolayısıyla işverenler ve organizatörler tarafından oldukça sık tercih edilirler.
 
 
Türkçe'ye göre doğru yazılmasına rağmen hatalı gözüken bu kelimeler, “Catering” ifadesinin yazımıyla ilgili imla hatası olarak görülmektedir. Aslında Türkçemizde buna benzer birçok örnek kelime bulunmaktadır. Bu kelime genelde ketring şeklinde yazılmaktadır fakat doğrusu catering şeklinde olmalıdır. Kübra Catering 24 yıllık iş tecrübesi, özverisi ve son olarak mutfaktaki hijyen kurallarına uymasıyla birlikte müşterilere sağlıklı ve lezzetli yemekler sunmayı amaçlayan şirketlerden biridir.
 
Günümüzde Catering kelimesi denilince akla gelen ilk şey "Toplu Yemek" dir. Catering yiyecek tedarik etme, toplu olarak yemeklerin pişirilmesi ve servis edilmesi hizmetine denir. Günümüzde iş yerlerine, davet ve organizasyonlara catering hizmeti verilmektedir. Catering hizmeti denince yine akla ilk gelen kelimelerden biri tabldot yemek hizmetidir. Daha çok iş yerlerinde, düğünlerde, cenaze törenlerinde, yani kısaca davet ve organizasyonlarda tercih edilen bir catering türüdür. Türkiye ve yurt dışındaki catering hizmetleri farklılıklar gösterebilir. Yurtdışında fastfood ve ayakta hızlıca yenebilen yemeklerin dağıtımı ve üretimi sağlanır. Fakat Türkiyede tam tersi, sağlıklı ve ev yemeği tarzı yemekler rağbet görmektedirler. Toplumsal farklar göz edilmeksizin yemekler, hızlı, lezzetli ve taze malzemelerden üretilmeye ve personel ve davetlilerinizin beğenisine sunulmak için yapılmakta olan bir yemek hizmeti türüdür. Alanında uzman ve eğitimli kişiler tarafından yapılmasıı gereken catering hizmetini Kübra Catering olarak evinizde pişirdiğiniz yemeklerin kalite ve hijyen düzeyini koruyarak müşterilerimize sağlıklı, lezzetli ve taze yemeklerden oluşan catering hizmeti sağlamaktayız.

TEKLİF AL

Catering ve Tabldot Yemek Teklifi Al!

TEKLİF AL!
Merhaba 👋

İşletmeniz için tabldot yemek ve catering hizmeti alacaksanız Bizden teklif almadan karar vermeyin…
11:14

Teklif Al

Hesaplı ve Kaliteli Catering Hizmeti

Hesaplı ve Kaliteli catering hizmeti ve toplu yemek denilince akla biz geliriz. Bizden Teklif Almadan kararınızı vermeyin. İstanbul Avrupa Yakası Catering hizmeti için bizi arayın.